Dania wegetariańskie

Spaghetti z Gorgonzolą i orzechami

Spaghetti z Gorgonzolą i orzechami

Wykorzystany produkt:

Składniki

  • 300 g makaronu spaghetti
  • 150 g sera Gorgonzola
  • 1 łyżka masła
  • 50 g orzechów włoskich
  • szczypiorek

Wykonanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (najlepiej al dente).
  2. Masło roztapiamy i dodajemy do niego ser Gorgonzola pokrojony na kawałki i mieszamy delikatnie, aż do rozpuszczenia się sera.
  3. Kiedy ser się rozpuści, dodajemy posiekane orzechy i mieszamy minutę.
  4. Podajemy z odcedzonym makaronem, posypując całość posiekanym szczypiorkiem.

Spodobał Ci się przepis? Podziel się nim ze znajomymi

#makaron #Gorgonzola
Powrót